Hvad skal man tænke over, når man køber en juletræsfod?
Træet er pyntet, gåsen er i ovnen, kirken er overstået og i skal nyde julefreden. Alligevel er der noget som igen irriterer øjet. Det har drillet det meste af december, lige siden træet kom ind i stuen. Jeres juletræ står skævt mod højre og i tør ikke tage ordentlig fat omkring træet for at rette det op. Det vil i ikke fordi jeres redningsaktion kan komme til at ende i et endnu mere tiltende træ, men også fordi grannåle vil sprede sig i hele stuen fra det udtørrede træ. Måske har i fået en lærerstreg, som gør, at i vil overveje den gode løsning inden for juletræsfødder. – læs med her.
Juletræsfødder er sjove at finde!
En kold december morgen omkring den 16. Forkølelsen har drillet længe og det føles ærlig talt mere som en begyndende influenza, end en hurtig forkølelse. Alligevel blev træet i går pyntet. Glaskuglerne som er en skøn blanding af arvegods, indkøb på tyske julemarkeder og dyre kugler fra magasin hænger i smuk forening på træet i stuen. det tog tid at få de mange kugler perfekt placeret, men det lykkedes trods sygdom. Her en tidlig morgen i december, hvor sygdom måske er en realitet, føles det alligevel rart at træet er pyntet. Men PLUDSELIG – et brag fra stuen. Halvvejs i søvne, med feber i kroppen, tænker man – ”måske var det kalenderlyset der røg ud af sin stage?”. alligevel nager det, at braget var så stort. Med dynen godt oppe om ørerne åbnes døren til stuen og der ligger det. Faldet, som hvis en skovhugger havde været på spil. Juletræet med den sølle fod og de dyre glaskugler i tusind stykker. Aldrig har en sygdom været mere ubelejlig og aldrig har en ordentlig juletræsfod været mere ønsket.
Dit træ skal stå stabilt
Når du går ud og køber dig en ny juletræsfod, så er det vigtigt at vælge en fod, som er tung nok. Den skal kunne give dit træ den stabilitet, som der er nødvendig for at træet kan blive stående. Den gammeldags metode med to stykker træ og et søm, er bare ikke stabil nok, hvis man gerne vil have træet stående længere end de få juledage fra d. 24 til d. 26. december.
En god ide med en fod som låser træet fast
Ud over tyngden i selve foden, så er det også en god ide at investere i en juletræsfod, som har en mekanisme, der griber fast om dit juletræ. Flere juletræsfødder har mekanismen, hvor man med foden kan stramme træets placering i juletræsfoden og dermed sikre sig, at træet ikke vælter, som tilfældet i den førnævnte historie.
Dit træ holder længere, når det får vand
Ud over den gode lås og en øget vægt på din juletræsfod, så kan det også være en god ide at vælge en juletræsfod, som gør det muligt for dig at give dit træ vand. Mange glemmer at der er tale om et levende træ, som fældes og bringes ind i stuen. Det er præcis det samme, som hvis du køber en buket. Roserne fra Netto skal have vand, det samme skal dit juletræ. Ved at give dit juletræ vand og gerne hyppigt, kan du forlænge holdbarheden og de grønne nåle friske i længere tid. Der er ikke så meget ved et juletræ juleaften i brune farver.
Frost, vand og en kodimagnyl
Et godt tip til at forlænge levetiden på dit træ er at give træet en kodimagnyl. Der findes et aktivt stof i kodimagnyler, som gør at dit træ bevarer sine nåle i længere tid. Det kan lyde skørt, men faktisk er det et trick, som blomsterhandlere har kendt til længe. Prøv det selv. En anden god huskeregel, er at vente på den første frost inden du fælder træet, på den måde sidder nålene ikke så løse på grenene.
Når træet står på sikker sokkel midt i stuen
Når endelig juleaften er en realitet og gåsen steger i ovnen, så kan du skæve over til dit juletræ. Står det lige og sikkert i sin juletræsfod, grønt og uden chance for at tilte, så er dit projekt lykkes. Det er bare rart, når man ikke skal tænke over juletræets usikre fremtid som oprejst i stuen, og man i stedet kan koncentrere sig om det der virkelig tæller juleaften – De gode stunder med hele familien samlet omkring et veldækket bord, sang og dans rundt om træet, ens yndlings julebag og de minder som i sammen som familie skal skabe.